Polycarbonaat mogelijkheden

Wanneer u een terrasoverkapping wilt kopen moet u een keuze maken tussen polycarbonaat of glazen dakbedekking. Polycarbonaat is een stevig, hard kunststof materiaal waardoor het erg geschikt is om als dakbedekking te gebruiken. Desondanks is polycarbonaat flexibel, buigbaar en lichtgewicht en daardoor eenvoudig te monteren. Polycarbonaat is over het algemeen goedkoper dan glas. Brilliant veranda heeft in haar assortiment twee verschillende soorten polycarbonaat dakbedekking. Hieronder staan de kenmerken en verschillen uitgelegd.

Opaal polycarbonaat
Een opaal polycarbonaat dakbedekking is ondoorzichtig, maar wel licht doorlatend. De platen hebben een melkachtige witte kleur. Met opaal dakbedekking wordt de lichtinval gereduceerd waardoor opaal platen beter hitte afweren dan transparante dakbedekking.

Helder polycarbonaat
Een heldere polycarbonaat dakbedekking is transparant en dus ideaal als u graag een hoge mate van lichtinval wilt. De uitstraling van helder polycarbonaat is volgens sommigen ook luxer dan van opaal platen. Nadeel is wel dat heldere polycarbonaat platen niet echt hitte werend zijn.